Magia Sărbătorilor de iarnă şi dragostea pentru cuvântul scris

DSC_8017Revista Melidonium, pubicaţie a Asociaţiei Culturale George Radu Melidon din Roman, apare de două ori pe an, odată în preajma Sărbătorilor Pascale şi odată la sfârşitul anului, în preajma Sărbătorilor Crăciunului. Am organizat această întâlnire de suflet, să ne bucurăm de apariţia şi credem şi reuşita unui nou număr al revistei dar şi de bucuria de a confirma noi membri ai Asociaţiei Culturale George Radu Melidon: dna dr. Larisa Schuster, dna Magdalena Avadanei, dna psiholog Victoria Petrea, dl procuror Dinu Şerban, dl ing. Constantin Borş, dl ing. Ştefan Avădanei şi dl ing. Dianu Sfrijan.
La această întâlnire s-a prezentat şi volumul de poezie Printre anotimpuri, autor Ştefan Avadanei, Editura Muşatinia. Volumul este postfaţat de scriitorul Gheorghe A. M. Ciobanu.
Avadanei.Pasiunea pentru cuvântul scris a poetului Avadanei vine probabil dintr-o moştenire de generaţii, dând certitudine sintagmei că românul s-a născut poet – pentru Ştefan Avădanei poezia este ca un balsam, un evantai divin peste arşiţa vremii. Şi dacă la acest evantai divin se adaugă ceva din ineditul fotografiilor surprinse de iubita sa soţie, atunci lumea de umbre şi melancolii a poeziei sale capătă miracolul luminii.
Avadanei.Versurile sale aduc parfumul călătoriilor, a dorului de pământul reavăn din ograda bunicilor şi a iubirii pentru aleasa inimii sale iar într-un alt registru poetic găsim şi nuanţe ironice şi critice asupra strâmbătăţilor din jurul nostru, care nu sunt puţine la număr.
O pasiune frumoasă şi creatoare pentru care îl felicit din suflet şi îi doresc cât mai multă inspiraţie şi har dar şi putere de observaţie a dizarmoniilor din societate.
De curând a luat fiinţă la Roman Societatea Culturală Cetatea Nouă, la iniţiativa domnişoarei Elena Marcu, o tânără ambiţioasă şi curajoasă care îşi propune să aducă un suflu nou în cultura romaşcană.
Printr-un proiect de parteneriat, vom încerca să derulăm împreună activităţi care să contribuie la păstrarea şi reafirmarea identităţii culturale a oraşului Roman. În cadrul proiectului ,,Citeşte şi dă mai departe” ne-am gândit să oferim un mic dar Irinei Adomniţei, studentă în anul I, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Al I. Cuza, Iaşi.

Melidonium-VIIRevista Melidonium încearcă să menţină o continuitate în suita publicaţiilor culturale din comunitatea culturală romaşcană în pofida dificultăţilor întâmpinate. În, iată, cel de-al şaptelea an de apariţie, cu destul efort, dar cu dragoste de cuvântul scris, de frumosul artistic şi de lucrurile perene, avem în paginile numărului de iarnă al revistei prezentaţi cu lucrări literare autori cunoscuţi atât din ţară, diaspora cât şi din comunitatea romaşcană.

Emilia Ţuţuianu

DSC_8014 (1)

DSC_8010

DSC_8007

DSC_7999

DSC_7994

DSC_7993

biblioteca-e1450780849957

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s