Concurs de cultură generală ,,Speranţă pentru mâine”

În cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele oraşului Roman, la Biblioteca municipală George Radu Melidon s-a desfăsurat a XIII-a ediţie a Concursului de cultură generală pentru elevii liceelor romaşcane: Speranţă Pentru Mâine, sub îndrumarea bibliotecarului Iulian Gavrilă.
Ca şi la ediţiile precedente, concursul s-a desfăşurat pe baza unui chestionar tip grilă, conţinând o sută de întrebări de cultură generală, fiecare având patru variante de răspuns.
Ierarhizarea concurenţilor s-a făcut pe două secţiuni: individual şi pe echipe, fiecare echipă – reprezentând un liceu – fiind compusă din trei elevi ai respectivului liceu, punctajul ei obţinându-se prin cumularea punctelor celor trei la secţiunea individual.
Astfel, la secţiunea pe echipe anul acesta podiumul a fost al elevilor de la Liceul teologic romano-catolic ,,Sfântul Francisc de Assisi” (Eduard Jicmon, Gabriel-Şerban Poşchin şi Cristian Iştoc), elevii obţinând împreună 208 puncte. Locul al doilea a fost ocupat de echipajul Colegiului Naţional „Roman Vodă” (Andreea Mîrţ, Mădălina-Andreea Robu şi Dănuţ-Ionuţ Isachi), cu un punctaj de 193, iar locul al treilea a revenit elevilor de la Liceul teologic ortodox „Episcop Melchisedec” (Ioana-Petronela Bidnic, Bogdan-Sebastian Blănaru şi Andrei Cotorobai), cu un punctaj de 180.
La secţiunea individual locul I a revenit elevului Cristian Iştoc de la Liceul teologic romano-catolic ,,Sfântul Francisc de Assisi”, locul al II-lea elevului Eduard Jicmon de la acelaşi liceu şi locul al III-lea elevului Dănuţ-Ionuţ Isachi de la Colegiul Naţional „Roman Vodă”.
Elevii premianţi au primit diplome, un premiu în bani şi o carte a unui scriitor romaşcan. Elevilor care nu au avut punctaj de podium li s-au acordat, ca în fiecare an, diplome de participare. Primii trei clasaţi, respectiv primele trei echipe, urmează a primi, ca şi în anii trecuţi, diplome şi premii.
A XIII-a ediţie a Concursului de cultură generală „Speranţă pentru mâine” s-a bucurat de participarea elevilor Liceului teologic ortodox „Episcop Melchisedec”, Liceului teologic romano-catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, Liceului tehnologic „Vasile Sav”, Colegiului Naţional „Roman Vodă” şi Colegiului tehnic „Miron Costin”.